ay l milyon yeni kullanıcı ekleniyor ve sıkı durun AB’de ortalama 15 saat, bizde ise tam 40 saat MSN’de konuşuluyor. "Türk insanı bilgisayarda sohbete çok meraklı" diyen çapa, "Başka hiçbir ülkede yüzde 111 gibi rekor bir büyüme yok. Her ay l milyon yeni kullanıcı MSN Messenger’a ekleniyor" diye konuştu.
Birçok şirket önlem olarak iş yerlerinde instant message’ı yasaklıyor... Ancak çapa, "MSN Messenger’ı verimliliği artırmak için akıllı bir araç kullanan şirketler de var. Bu aynı zamanda, şirketlere ücretsiz iletişim imkanı ile büyük bir tasarruf sağlayan bir hizmet" diyor.
çapa birçok şirketin, bayi kanalları arasındaki iletişimini telefon yerine MSN Messenger üzerinden sağladığını da söylüyor. Ebru çapa, konuşmanın yanı sıra telefona göre bir diğer avatajının ise MSN Messenger üzerinden dosya paylaşımının gerçekleştirilebiliyor olduğuna dikkat çekti.
Anında mesajlaşma, bilgisayarlardan sonra cep telefonlarına da sıçradı. Kısa mesaja rakip olan anında mesajlaşma sistemi büyük GSM operatörlerinden büyük destek alıyor. Son olarak Vodafone, Verizon, BT, TİM gibi dünyanın en büyük 15 GSM operatörü biraraya gelerek bir protokol imzaladı. Bu protokol, farklı operatörlere bağlı olan abonelerin birbiriyle anında mesajlaşma servisi üzerinden sohbet etmesine olanak sağlıyor. Türkiye’de Turkcell ve Telsim’in cep telefonundan anında mesajlaşma servisleri bulunuyor. Dünyada "mobil anında mesajlaşma" alanında çalışmalara başlayan ve kendi servisini lanse eden ilk üç operatörden biri olan TurkcelFin Katma
Değerli Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, "Kullanıcı kitlesini daha çok sosyal ve arkadaşlan ile sürekli bağlantıda olmayı seven gençler oluşturuyor. Sosyal, arkadaşlan ile sürekli bağlantıda olmaya önem veren, hareket halinde olan ve cep telefonunu tercih eden kişiler bu servise ilgi duyuyor" diyor. Ancak cep telefonu üzerinden anında mesajlaşma için ücret sözkonusu.
Kaynak:
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=11709 Milletimiz gerçekten Msn’yi kendinden bir şey miş gibi benimsendi. Kendi yaşadığım ilçede bile insanlar yurtdışından akrabaları ile haberleşmekte artık telefonu değil de hem görüntülü hem de sesli olan msn’yi tercih ediyor. hatta evinde interneti olmayan, internet cafelere gidip, oralardan daha ucuza yurtiçi yurtdışı görüşmelerde bulunabiliyor. Milletimiz bir nevi telefondan daha çok benimsedi msn’yi