..:::: FORUMTR ::::..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

..:::: FORUMTR ::::..

..:::: FORUMTR ::::..
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Google PageRank Değerini arttırın.

Aşağa gitmek 
YazarMesaj





Kayıt tarihi : 01/01/70

Google PageRank Değerini arttırın. Empty
MesajKonu: Google PageRank Değerini arttırın.   Google PageRank Değerini arttırın. Icon_minitimeC.tesi Mayıs 05, 2007 6:03 pm

Google Pagerank™ (Pr) Nedir?

Pagerank Türkçede tam karşılığı olmayan bir Google terimidir, genelde internet kullanıcıları ve site tasarımcıları tarafından “Link Popülerliği Puanı” olarak algılanır ama kullanılan terim PageRank’dır.

PageRank Google’ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği değeri gösteren bir basitleştirilmiş değerdir.
Google kendisi her ne kadar güncel veriler ile çalışsa da her aramada bu verileri kullanmasın sorun yaratacağı için bu basitleştirilmiş değeri geliştirip bunu kullanmaya başlamıştır.

Arama Motorunu programlayanlar eğer bir site dışarıdan çok link (ilişim) alıyorsa bu sitenin içeriği iyidir düşüncesi ile kodları yazdıklarından arama siteleri de genelde bu düşünceye göre siteleri sıralarlar. Google da aynı düşunce ile kodlanmış bir arama motorudur.
Google açısından PageRank da burada devreye girer, çünkü bir siteye verilen linklerin analizinden sonra o site için oluşturulmuş bir değerdir bu. Ancak sadece link almak yeteli değildir, nasıl link aldığınız da önemlidir, yani tabiî ki bu linklerin içeriğinde bulunan anahtar kelimelerin de büyük bir anlamı vardır. Başka sitelere link verirken en dikkat edilmesi gerekenler; öncelikle link değişimi yaptığınız her siteye link açıklaması olarak aynı kelimeyi verdirin bu sizin aramalarda o kelimeden üst sıralara çıkmanızı sağlayacak. Ayrıca eklenen linkin index sayfasında olması çok önemli backlink olarak başka sayfalarda verilen linkler pagerank değerinizin artmasına bi faydası olmayacağı gibi zararı da dokunabilir.

Yeni Site Açtım İlk Olarak Ne Yapmalıyım?
Yeni açtıgınız sitenizin google da belli bir yere gelmesi için 6 ila 8 ay arasında bir süre geçmesi gerektiğini sakın unutmayın yeni çıkan filtreler yüzünden. Bu süre zarfında sitenizi çok sık güncelleyin, içeriğini çogaltırsanız ve çalıntı içerik kullanmazsanız daha iyi yerlere gelebilirsiniz.Başka siteler sizi taktir eder karşılıksız sitenize link verir ve pagerank degerinizde artar.Ama tüm bunlar için zamanın geçmesi gerektiğini sakın unutmayın.
Pagerank birliklerine boşuna katılmanıza gerek yoktur. Sizinle aynı içerikli birkaç siteden link almanız bile pr5 olmanıza rahatlıkla yeter.
Siteniz yeni açılmış ise, link sitelerine, dizinlere, toplistlere girip ilk güncellemede pr4 olduktan sonra sizinle aynı içerikli sitelere mail atarak dost site olmanız pr5 olmanız için yeterde artar.

Size tavsiyemiz sitenizini yüzlerce toplist’e kaydetmek yerine Pagerank Değeri Yüksek bir kaç toplist üyesi olmalısınız. Bu hem sizin hemde sitenizin kalitesini 1 kat daha arttıracaktır emin olunuz.

Google Pagerank™ (Pr) Değerimi Nasıl Yükseltebilirim?Şimdi hemen aklınıza bir sürü siteye linkinizi yerleştirmek bedava alanlara bir sürü link sayfası koymak gelebilir. Google arama motorunu kod yazıcıları bunları önceden düşünmüşlerdir. Belli bir PageRank değerine ulaşmayan sitelerden aldığınız linkler sitenizin PageRank değerini artırmaz. Yani link aldığınız sitenin PageRank değeri ne kadar yüksek ise sizin sitenize de o kadar etki yapar. PageRank 3 ve altındaki sitelerden aldığınız linkler fazla işe yaramaz.
Mesela 10.000 tane pr0 yada pr1 siteden ilişim almaktansa 1 tane pr4 siteden link almak daha iyidir.

Yada 10 tane pr4 siteden link almaktansa bir tane pr5 siteden link almak daha iyidir. 50 tane pr4 siteden link almaktansa bir tane pr6 siteden link almak daha iyidir.

Yani özetle yüksek PR sahibi sitelerden link almak daha iyidir.
Bu durumda bunun ticaretini yapan siteler de türemiştir tabiî ki. Bunların PR değerlerine kanarak hemen reklâm vermeyiniz!
Çünkü Google bunu da önceden düşünmüş ve “Natural Linkling” ile “Unnatural Linking” diye linkleri de ikiye ayırmıştır.

Seo ve Optimizasyon Hakkındaki Tüm Bilmeniz Gereken Konular
SEO İngilizce karşılığı olan veya Search Engine Optimizer kelimesinin karşılığıdır. Türkçe olarak Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Site yada sayfanız için yaptığınız her türlü optimizasyon işlemin genel adıda denile bilir. Site veya sayfalarınızın Arama Motorları tarafından daha kolay bulunup indekslenmesi ve Arama Sonuç Sayfalarında (SERP) üst sıralarda çıkmasını sağlamak amacıyla site veya sayfalarınıza uygulanan işlemlerdir. Sitenizin içeriği ne kadar iyi olursa olsun, insanlara bunu tanıtamadıktan sonra yapılan tüm emekler, boşa gitmektedir. Sitenizi insanlara tanıtmanın en kolay yolu arama motorlarıdır.

Arama motorlarında da hak ettiğiniz doğru yeri alabilmek için;
Search Engine Optimization kurallarını bilmek ve sitemize uygulamak gerekmektedir.
Her Arama motoru kendi sıralama algoritmasını geliştirmekte ve bunu bir sır gibi saklamaktadır.Özellikle Google insanların arama algoritmasını çözmesini istemediğinden dolayı belli aralıklarla algoritmasını değiştirmekte ve bilinen tüm teorileri çürütmektedir.
Google webmasterlara yapması gerekenleri ve yapmaması gereken optimizasyonlarını Webmaster Guidelines sayfasında belirtmektedir.

Arama motoruların da sıralamayı belirleyen 2 temel faktör vardır. Bunlar;
1-) On Page Faktörler: Sayfa üzerinde (Sayfada) yapılacak optimizasyon işlemi ile bizim elimizde olan faktör.
2-) Off Page Faktör: Bu da sayfa harici, bizim elimizde olmayan etken. Bu da sayfaya başka sitelerden verilen linklere bağlı etken. Pagerank faktörü dediğimiz etkendir.

On Page Faktörlerin en temeli olan meta tagları inceleyelim:
Açıklaması (title): Sayfanın ana konusu yada temel açıklaması. Arama motorları için en önemli metadır.
Açıklaması: charset=windows-1254 : tarayıcı Windows’ta Türkçe karakter seti kullanır.
Açıklaması: charset=iso-8859-9 : tarayıcı Windows dışı uygulamalarda Türkçe karakter seti kullanır.
Açıklaması: İsmi belirtilen dosya 10 saniye sonra otomatik olarak yüklensin.
Açıklaması (abstract) : Arama motorları için sayfa içeriğini tanıtan tek bir cümle (description yerine tercih ediliyor).
Author: Sayfayı hazırlayan kişi yada kurum.
Classification: Sayfanın kategorisi en fazla 2 kelime içermesi önerilir.(Politics, Finance, Business, web hosting gibi).
Copyright: Programın yayın hakkının sahibi.
Distribution: Sayfa içeriği kime hitap ediyor (Yerel, Genel).
Language: Sayfada kullanılan dil.
Rating: Sayfa içeriği kime yönelik . Eger herkese yönelikse “All” yapılmalıdır.
Resource-type: Sayfa içeriğinin tipi (doküman).
Robots : Robotun nasıl çalışacağını belirtir.
index / Noindex: Sayfayı arşive alır / Almaz
Follow / Nofollow: Sayfaya bağlı diğer sayfaları da tarayıp endeksler / Endekslemez
imageindex / Noimageindex: Resimleri Endeksle / Endeksleme
imageclick / noimageclick: Resim linklerinin endeksle / Endeksleme
Archive / Noarchive: Sayfayı Arşivine Al / Alma (Google için özel)
All: Sayfanın her şeyi arşive alınır.
Revisit-after: Robot sayfayı 7 gün sonra tekrar ziyaret eder.
Cache-Control: Sayfa arama motoru tarafından arşivlenmez.

Örümcekler, sitenizi gezerken sayfa kodlarını yukardan başlayarak aşağıya doğru satır satır okuyup işlerler. Örümcekler özellikle kaynak kodunun üst kısmında bulunan satırları daha çok dikkate alırlar. Gerçek hayatta ki bir komposizyonu düşünürseniz, komposizyonda asıl anlatılmak istenen konu giriş bölümündedir. Gelişme ve sonuç bölümleri asıl konuyu destekleyici ve daha az öneme sahip bölümlerdir.

Arama motoru programlayıcıları da bunu düşünüp, şu mantığı geliştirmişlerdir. Bir sayfanın asıl içeriği yada anlatılmak istenen bölümü üst bölümleridir. Bu sebeble bir sayfada yukarıdan aşağı gittikçe ve soldan sağa dogru gittikçe içeriğe verilen önemin azaldığını varsaymaktadırlar. Eger sitenizin en önemli olan bölümü olan üst taraflarına gereksiz meta tag doldurursanız sitenizin asıl vurgulamak istediğiniz bölümlerine verdiginiz önemi azaltmış olursunuz. Google gibi büyük arama motorları zaten pek fazla önemsememektedir (bu da yine bir teori) kesin bilinmiyor ama bir sayfa için en iyi Meta tag SEO Optimization için;

Title, description, keyword, charset=iso-8859-9

Yeterli meta taglardır. Siz aksini belirtmedikçe zaten sitenizdeki linkleri index, follow yapmaktadırlar. Sitenizin belli bir pr degeri yoksa yada çok sık güncellenmiyorsa, siz istediğiniz kadar “revisit-after=1 days” yapın arama motorları gelmiyor.

Sandbox Hakkında Bilinmesi Gereken Faydalı Bilgiler

Google sandbox yeni sitelerin yerleştirildiği iddia edilen bir filtredir. Bunun sonucu site en önemli keyword (anahtar sözcük) ve keyword tümcelerine karşılık iyi ranking (sıra) alamaz. Sitenin kaliteli içeriğe, bol gelen linke ve güçlü google pagerank değerine sahip olmasına rağmen site bunun aksine sandbox etkisinde kalır. Sandbox siteler için fiili bir deneme süresi şeklinde rol oynar. Bunun muhtemel amacı spam sitelerin çabucak yükselmesini engellemek, onları cezalandırmak ve süreci bu şekilde devam ettirmektir.

Google sandbox teorisini bir cümleyle nasıl açıklarsınız?
Google sandbox etkisi yeni sitelerin bir deneme sürecine alınmasına benzetilebilir, böylece sitenin gelen linklerin ve içeriğinin tam hakkı verilmeden site arama sonuçlarında beklenenden daha düşük seviyelerde yer alır.

Google neden sandbox diye bir şey başlattı?
Google’ın sandbox diye yeni bir site filtresi başlatmasının arkasında yatan asıl neden, birçok sayıda satın alınmış linke sahip olan ve açıldığı tarihten itibaren yüksek sıralarda yer alan spam sitelerini durdurmaktır. Google başlangıç itibariyle bir sitenin yüksek sayıda link almasına oldukça şüpheli bakar ve bu linklerin doğal olmadığı hesaba katar. Diğer bir olasılık ise spam sitelerinin arama sonuçlarında yüksek sıralarda çıkmak için çeşitli taktikler uygulamaları ve yüksek sayıda satış yapmaları sonucunda google’ın hizmet anlaşma koşullarına ters düşerek bu siteler banlanır; ve aynı süreci sürekli olarak tekrar ederler. Bunun sonucunda, yeni siteler genelde google sandbox denen bir çeşit deneme sürecine alınırlar.

Herkes google sandbox varlığını kabul ediyor mu?
Herkes google sandbox etkisinin iddia edilen google filtrelerinden ayrı biri olduğunu düşünmüyor. Şuna dikkatinizi çekmek isterim ki arama motoru optimizasyonu ile ilgililenen bazı kişiler google’ın aramalar için filtreleme sistemi kullandığına dahi inanmamaktadır. Şüpheciler bu fenomenin çoktan varolan google algoritma hesaplamalarının sadece bir yansıması olduğuna ve sandbox etkisininin bir ilüzyon olduğuna inanmaktadır. Şuna da dikkat edin ki google bütün bunlara sahip, ama yakın zamanda sandbox filtresinin varlığını da kabul etti.

Google sandbox filtresi ilk ne zaman ortaya çıktı?
Websitesi sahipleri ve arama motoru optimizasyon profesyonelleri google sandbox etkisini, gerçek ya da hayali, 2004 yılının mart ayında fark etmeye başladılar. o tarihten sonra açılan websitelerinin internette yayında kaldıkları ilk birkaç ay içinde yüksek arama sonucu sırlarında yer almadıkları fark edildi. İyi google pagerank değerleri, güçlü gelen link sayıları ve genelde iyi optimizasyona sahip olan sitelerin tam aksine kötü sıralarda yer aldığı gözlemlendi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Google PageRank Değerini arttırın.
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
..:::: FORUMTR ::::.. :: ...::::Bilgisayar & İnternet::::... :: Dersler ipuçları-
Buraya geçin: