..:::: FORUMTR ::::..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

..:::: FORUMTR ::::..

..:::: FORUMTR ::::..
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Nod 32 Kullanım Klavuzu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj





Kayıt tarihi : 01/01/70

Nod 32 Kullanım Klavuzu Empty
MesajKonu: Nod 32 Kullanım Klavuzu   Nod 32 Kullanım Klavuzu Icon_minitimeC.tesi Mayıs 05, 2007 5:46 pm

NOD 32 Anti-virüs Sistemi

Kullanıcı Kılavızu


Aşağıda belirtilen işlemlere başlamadan önce eğer Bireysel Kullanıcı iseniz size verilen aktivasyon numarası ile www.nod32.com/register adresinden kayıt yapmanız gerekmektedir.
Gireceğiniz mail adresine Kullanıcı Adı ve Şifreniz gönderilecektir.

Eğer Kurumsal Kullanıcı iseniz Kullanıcı Adı ve Şifre için lütfen dağıtıcınız ile temasa geçiniz.



NOD32 Anti-virüs Sisteminin Yüklenmesi

Yüklemeden önce, NOD32’yi yüklemek istediğiniz disk sürücüsünün yeterli alana sahip olduğundan emin olun. Yükleme alanı 30 MB’lık boş disk alanı gerektirir. Eğer sisteminize daha önceden başka bir anti-virüs programı yüklenmiş ise, geri planda çalışan tarayıcısı NOD32 ile çakışacaktır. Genelde, bu tip tarayıcıların görev çubuğunda simgeleri bulunmaktadır. Eğer var ise, devreden çıkartılması ve açılışta yeniden yüklenmeyecek şekilde ayarlanması gerekir. Bunu yapmanın en kolay yolu, NOD32’yi yüklemeden önce sisteminizde bulunan diğer anti-virüs yazılımının kaldırılmasıdır.

Kurulum

Aşağıda NOD32 anti-virus sisteminin CD’den veya Internet’ten indirilmiş bir dosyadan nasıl yükleneceği açıklanmaktadır:

• NOD32’yi CD’den yüklemek için, CD’yi sürücüye takın. Eğer kurulum otomatik olarak başlamazsa, CD içerisinde bulunan setup.exe’yi çalıştırmanız gerekmektedir. İşletim sistemi tanınması otomatik olarak yapılır, böylece NOD32’nin doğru versiyonu yüklenecektir.

• NOD32’yi Internet’ten indirilmiş bir dosyadan yüklemek için, öncelikle NOD32 web sitesinden ( www.nod32.com/download) doğru dosyayı indirin. İşletim sisteminize uygun versiyonu indirdiğinize emin olun (“Windows 95/98/Me” veya “Windows NT/2000/XP”). Yükleme tamamlandığında kurulum otomatik olarak başlayacaktır. Veya dosyayı yüklemek isterseniz, dosyayı yüklediğiniz klasörden çalıştırabilirsiniz.


Öncelikle, kurulum dosyalarını yükleme arşivinden çalıştırın. Kurulum programı sizden dosyayı bir klasöre yüklemenizi isteyecektir. Eğer özel bir nedeniniz yok ise geçerli olan klasörü kullanın.

Yükleme süreci NOD32’nin eski bir versiyonu olup olmadığını kontrol edecek, eğer var ise yeni versiyonun ayarlarını kullanacaktır. Bu otomatik olarak kullanıcı adı ve şifrenizi güncelleme kısmına girecektir. Eğer bulunan ayarları kullanmak istemiyorsanız, bu kutuyu boş bırakın.

Eğer önceki versiyonu güncellemiyorsanız veya bulunan ayarları kullanmak istemiyorsanız, yükleme türünü seçiniz:

• Typical – kullanıcılar için önerilen yükleme türüdür.
• Advanced – sistem yöneticileri için kullanışlı olan yükleme türüdür.
• Expert – bütün yükleme opsiyonlarını kendinizin yapması demektir.


Sonra, Yazılım Lisans Anlaşmasını okuyup, kabul veya red seçeneğini seçin. Eğer reddederseniz, yükleme devam etmeyecektir.

• Programın yükleneceği klasörü seçin. Geçerli olan klasör birçok kullanıcı için uygundur.

• Bir sonraki ekranda, NOD32 tarafından size verilen kullanıcı adı ve şifreyi girin. Küçük ve büyük harflere dikkat edin, size verilen şifrenin aynısını girmek zorundasınız. Eğer yükleme sonrasında kullanıcı adı ve şifrenizi girmek istemiyorsanız, “provide parameters later” kutusunu seçmeyin.

• Internet bağlantı ayarları, güncellemeleri bağlantı türünüze gore en etkili şekilde yapmanızı sağlar. Dial-up ve modem kullanıcıları “I use dial-up [modem] Internet Connection”ı seçmek zorundadır. Kablo, DSL, LAN ve diğer genişbant kullanıcıları bu kutuyu seçmeyeceklerdir.




• Eğer bir proxy sunucu üzerinden Internete çıkıyorsanız yine bu opsiyonu seçmelisiniz. Eğer nasıl bağlandığınızı bilmiyorsanız, “I don’t know........... used by Internet Explorer“ kısmını seçmeniz daha güvenlidir, böylece NOD32 Internet Explorer ile aynı ayarları kullanacaktır.

• Son kurulum ekranı (Typical Yüklemede) geri plandaki NOD32 tarayıcısının konfigürasyon ayarlarıdır. AMON, otomatik geri planda tarama yapan tarayıcı, NOD32’nin en önemli modülür. Eğer, daha önceden başka bir anti-virüs yazılımı sisteminize yüklü ise, diğer tarayıcı AMON ile çakışacaktır. Genelde, bu tip tarayıcıların görev çubuğunda simgeleri bulunmaktadır. Eğer var ise, devreden çıkarılması ve açılışta yeniden yüklenmeyecek şekilde ayarlanması gerekmektedir. Bunu yapmanın en kolay yolu, NOD32’yi yüklemeden önce diğer anti-virüs yazılımının kaldırılmasıdır. Eğer diğer bir anti-virüs yazılımının olmadığından eminseniz, “Yes, I want to launch resident protection automatically” kutusunu seçiniz.


• “Next” butonunu tıklayın ve eğer ayarların doğru olduğunu düşünüyorsanız, “Next” butonunu birkez daha tıklayın. Yükleme tamamlanacak ve sizden sistemi yeniden başlatmanız istenecektir. “Finish” ‘ı tıklayın ve bilgisayarınızı NOD32 ile korumaya başlayın.

Yeni Kurulum Sonrasında Yapılması Gerekenler:

1. Nod32’nin sisteminiz üzerinde çalıştığından emin olun.
Görev çubuğunda yeşil ve beyaz renkte kare biçiminde bir simge göreceksiniz. Bu NOD32’nin çalıştığını gösterir. Bu ikonu bir kez tıkladığınızda bir pencere açılacaktır. Bu NOD32 Control Center’dır. Buradan NOD32’nin bütün modüllerini kontrol edebilirsiniz.

Not: EMON modülü Corporate Mode’da yüklenmiş olan Microsoft Outlook için dizayn edilmiştir. Eğer Outlook yerine bir POP3 mail istemcisi kullanıyorsanız EMON modülüne ihtiyacınız yoktur. IMON bu durumda POP3 maillerinizi koruyacaktır.

2. Veritabanının güncel olmasına dikkat edin.
Control Center’da “Update” kısmına tıklayın. Control Center’ın sağ tarafında yeni bir pencere açılacaktır. Otomatik update kutusunun seçili olduğundan emin olun. Versiyonunuzun güncel olduğuna dair bir mesaj alacaksınız veya yeni güncellemeleriniz yapılacaktır.
3. Sistemi Tarayın
Control Center’ın sol panelinde, NOD32 modülünü seçin. Sağ tarafta açılan pecerede “Local” butonunu tıklayın . Bu sisteminize önceden bulaşmış olan virüsleri belirlemenize yarayacaktır. NOD32’nin gelişmiş tarama metodları eski tarayıcınızın kaçırdığı nesneleri bulacaktır.
Eğer bilgisayarınızda Windows NT, 2000 veya XP kullanıyorsanız, tarama esnasında birkaç dosyanın açılamadığını farkedeceksiniz. Normal koşullarda, pagefile.sys tarama için açılamaz çünkü tarama esnasında işletim sistemi tarafından kullanılmaktadır.
Bu dosya işletim sisteminin bir parçasıdır ve NOD32 olarak ilk açıldığında otomatik olarak taranmıştır. Bu dosyanın taranmaması gayet normaldir ve bilgisayarınız ile ilgili bir probleme işaret değildir.

Eğer bir virüs bulursam ne olur?
İsteğe bağlı (NOD32) tarama esnasında:
NOD32 kullanarak yaptığınız düzenli taramalarda virüs tespit uyarıları görebilirsiniz. Bunlar tarama loglarında kırmızı olarak görünür, adı ve bulunduğu dosyanın yerini gösterir. Bunlardan kurtulmak için, sadece logun üzerine gelip mouse’unuzun sağ tuşuna tıklayın ve karşınıza çıkan “clean” butonunu seçin.

Karşınızda bir ekran belirecektir, bu durumda etkilenen dosya geri alınamaz veya virus dosyası dışında başka bir veri içermemektedir. Bu yeni çıkan “worm”lar için genel bir durumdur ve çözüm basitçe silmek olacaktır.


Not: Eğer etkilenen dosyanın adı bilinmiyor ise, dosyayı silmeden veya temizlemeden once “Quarantine the object” kutusunu seçin. Daha sonra şüphelendiğiniz dosyayı analiz edilmek üzere Eset laboratuvarlarına gönderebilirsiniz.


Normal bilgisayar kullanımında:
NOD32 anti-virüs sistemi, bilgisayarınızı kullandığınız esnada size gelebilecek saldırıları belirlemek amacı ile sürekli olarak geri planda aktiviteleri takip etmektedir. Bilgisayarınızı taratmadığınız anda gelen virus uyarıları geri plandaki çalışma modülü tarafından verilir. AMON (dosya girişi), IMON (POP3 e-mail girişi) veya EMON (MAPI email girişi,Microsoft Outlook)

Bu uyarıları farketmemeniz çok zordur.

İsteğe bağlı taramada olduğu gibi, virüsten etkilenmiş dosyalara uygulanacak işlemler temizleme, silme veya etkilenmiş dosyanın kopyasının karantinaya atılmasını da içeren dosyanın adının değiştirilmesidir. Temilenemeyen dosyalar genelde silinir, çünkü içlerinde virüsün kendisi dışında kullanılacak bir veri yoktur.

Diğer sorularınız için http://www.nod32.com/support/faq.htm adresindeki FAQ sayfasına başvurabilirsiniz.

virüs olmasından şüphelendiğiniz dosyaları analiz edilmek üzere sample@eset.com adresine gönderebilirsiniz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Nod 32 Kullanım Klavuzu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
..:::: FORUMTR ::::.. :: ...::::Bilgisayar & İnternet::::... :: Dersler ipuçları-
Buraya geçin: